Gremolatasås

Table
  1. Gremolatasås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Gremolatasås

Ingredienser:

  • 1 dl färsk persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Skal från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

  1. Finhacka persiljan och vitlöken.
  2. Riv skalet från citronen.
  3. I en skål, blanda samman persilja, vitlök, citronskal och olivolja.
  4. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  5. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
  6. Sätt såsen i kylen i minst en timme för att smakerna ska mogna.
  7. Servera Gremolatasås med din favoriträtt som till exempel grillat kött eller fisk.
You may also be interested in:  Brysselkål

Gremolatasås är en ljuvlig sås med fräsch smak av citron och vitlök. Den passar utmärkt som tillbehör till olika rätter.

Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up