Mustig älgfärssoppa
Recept: Mustig älgfärssoppa
Ingredienser:
- 400 g älgfärs
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 1 rotselleri
- 1 burk krossade tomater
- 1 l köttbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk oregano
- 1 msk paprikapulver
- Salt och peppar efter smak
- Olja att steka i
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök.
- Skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i små bitar.
- Hetta upp olja i en stor gryta och stek älgfärsen tills den fått fin färg.
- Tillsätt lök och vitlök, låt fräsa tills löken mjuknar.
- Lägg i de hackade grönsakerna och rör om väl.
- Häll i krossade tomater, tomatpuré och köttbuljong. Låt koka upp.
- Tillsätt oregano, paprikapulver, salt och peppar efter smak.
- Låt soppan koka på medelvärme i cirka 30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Servera den mustiga älgfärssoppan varm.
Tips: Servera gärna soppan med färskt bröd.