Mustig älgfärssoppa

Table
  1. Recept: Mustig älgfärssoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Mustig älgfärssoppa

Ingredienser:

  • 400 g älgfärs
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rotselleri
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 l köttbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja att steka i
You may also be interested in:  Skumtomtepannacotta

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i små bitar.
  3. Hetta upp olja i en stor gryta och stek älgfärsen tills den fått fin färg.
  4. Tillsätt lök och vitlök, låt fräsa tills löken mjuknar.
  5. Lägg i de hackade grönsakerna och rör om väl.
  6. Häll i krossade tomater, tomatpuré och köttbuljong. Låt koka upp.
  7. Tillsätt oregano, paprikapulver, salt och peppar efter smak.
  8. Låt soppan koka på medelvärme i cirka 30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  9. Servera den mustiga älgfärssoppan varm.
You may also be interested in:  Klassisk BBQ-sås eller -glaze

Tips: Servera gärna soppan med färskt bröd.

Kassler med paprikasås och haricots verts
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up