Hummerpasta

Table
  1. Recept på Hummerpasta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Hummerpasta

Ingredienser:

  • 250g färsk pasta
  • 1 hummer
  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Honungs- och pepparstekt fläskkarré

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och ställ åt sidan.
  2. Dela hummern och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar.
  3. I en stor stekpanna, värm olivoljan över medelhög värme.
  4. Tillsätt vitlök och chili, och stek i cirka 1 minut.
  5. Lägg i hummern och stek i ytterligare 2 minuter.
  6. Häll i vitt vin och låt det koka ner till hälften.
  7. Tillsätt fiskbuljong och grädde, och låt det koka upp.
  8. Låt såsen puttra i cirka 5 minuter tills den tjocknar något.
  9. Rör i den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar.
  10. Häll såsen över den kokta pastan och rör om försiktigt så att allt blandas.
  11. Servera genast och njut av din hummerpasta!
Smörstekt torsk med kantarellsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up