Tomatsås med örter

Table
  1. Recept: Tomatsås med örter
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Tomatsås med örter

Ingredienser:

  • 500g färska tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

Steg 1: Skär tomaterna i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna och löken.

Steg 2: Hetta upp olivoljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt vitlök och lök, och stek tills de blir mjuka och gyllenbruna.

Steg 3: Tillsätt de hackade tomaterna, oregano, basilika, socker, salt och peppar i kastrullen. Rör om väl.

Steg 4: Låt såsen sjuda på låg värme i ca 20-30 minuter, eller tills den tjocknar något.

Steg 5: Mixa såsen med en stavmixer eller i en blender för en slätare konsistens, om så önskas.

Steg 6: Smaka av och tillsätt mer salt, peppar eller örter om det behövs.

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Den här tomatsåsen med örter är perfekt att servera med pasta, pizza eller som bas i olika rätter. Smaklig måltid!

Mustig gulasch
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up