Blåbärspaj

Table
  1. Blåbärspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Blåbärspaj

Ingredienser:

  • 250 gram blåbär
  • 100 gram socker
  • 150 gram vetemjöl
  • 100 gram smör
  • 1 tesked vaniljsocker

Gör så här:

  1. Skölj blåbären noggrant och ta bort eventuella skräp.
  2. Blanda blåbären med hälften av sockret.
  3. Smula samman vetemjöl, smör, resten av sockret och vaniljsockret till en smulig deg.
  4. Ta hälften av smuldegen och tryck ut den i en pajform för att bilda pajskal.
  5. Fördela blåbären jämnt över botten.
  6. Strö resten av smuldegen över blåbären.
  7. Grädda pajen i ugnen på 200°C i cirka 25-30 minuter, eller tills pajen är gyllenbrun och frasig.
  8. Låt pajen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Servera blåbärspajen ljummen eller kall med vaniljsås eller vispad grädde. Njut av smaken av sommar!

Saffranstryffel med apelsin
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up