Blomkåls- och potatissoppa med svamptoast

Table
  1. Recept: Blomkåls- och potatissoppa med svamptoast
    1. Ingredienser för soppan:
    2. Gör så här:
    3. Ingredienser för svamptoast:
    4. Gör så här:

Recept: Blomkåls- och potatissoppa med svamptoast

Ingredienser för soppan:

  • 1 mediumstor blomkålshuvud
  • 3 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär blomkålen i mindre buketter och skala och tärna potatisarna.
  2. Finhacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en stor kastrull tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt blomkålsbuketterna och potatisarna och låt dem fräsa med i ungefär fem minuter.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt soppan koka upp.
  6. Koka soppan på medelvärme tills blomkålen och potatisarna är mjuka och går att mixa.
  7. Med hjälp av en mixer eller stavmixer, mixa soppan till en slät konsistens.
  8. Tillsätt matlagningsgrädden och koka upp soppan igen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Hallonpaj med brynt smör

Ingredienser för svamptoast:

  • 4 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
  • 200 g champinjoner eller valfria svampar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skiva champinjonerna eller svamparna och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt svamparna och vitlöken.
  3. Stek svamparna på medelhög värme tills de får fin färg och all vätska har kokat bort.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta brödskivorna och lägg sedan svampblandningen på toppen.
You may also be interested in:  Ugnsbakade rotfrukter

Servera den krämiga blomkåls- och potatissoppan tillsammans med den smakrika svamptoasten. En perfekt kombination för att värma upp kalla höstdagar!

Kikärtsmajonnäs - utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up