Ugnsbakade rotfrukter

Table
  1. Ugnsbakade Rotfrukter
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Ugnsbakade Rotfrukter

Ingredienser:

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 kålrot
  • 1 rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
You may also be interested in:  Lussebullar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar.
  3. Blanda olivolja, salt, svartpeppar och timjan i en skål.
  4. Tillsätt rotfrukterna till skålen och blanda väl så att alla bitar täcks av kryddblandningen.
  5. Spread the coated vegetables evenly on a baking sheet lined with parchment paper.
  6. Baka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka och lätt gyllenbruna.
  7. Ta ut och servera direkt.
Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up