Cevapcici (Çevapçiçi)

Table
  1. Recept: Cevapcici (Çevapçiçi)
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Cevapcici (Çevapçiçi)

Ingredienser:

  • 500g köttfärs (nötkött, lamm eller blandfärs)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning:

  1. Finhacka löken och vitlöken och blanda med köttfärsen i en skål.
  2. Tillsätt paprikapulver, salt, svartpeppar, timjan och oregano. Blanda väl.
  3. Forma små cylindriska korvar av köttfärsblandningen och placera dem på en förvärmd grill eller stekpanna.
  4. Stek korvarna i cirka 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Servera cevapcici med pitabröd, sallad, såser och tillbehör efter eget val.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

För att ge dem en extra smakdimension kan du även tillsätta några droppar citronsaft och finhackad persilja i köttfärsblandningen.

Observera: Detta recept ger cirka 4 portioner. Du kan enkelt dubbla eller halvera ingredienserna beroende på antalet personer du vill servera.

Bouyiourdi – gratinerad fetaost
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up