Koreansk gurksallad

Table
  1. Recept: Koreansk Gurksallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Koreansk Gurksallad

Ingredienser:

  • 3 stora gurkor
  • 2 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk rismjöl (kan ersättas med vanligt mjöl)
  • 1 tsk sesamfrön
  • Chiliflakes efter smak

Gör så här:

  1. Skiva gurkorna tunt och lägg dem i en stor skål.
  2. Strö över salt och blanda väl. Låt gurkorna stå i saltet i cirka 15 minuter.
  3. Skölj gurkorna noga under rinnande vatten för att ta bort överflödigt salt.
  4. I en separat skål, blanda socker, vitlök, sesamolja, rismjöl och chiliflakes.
  5. Häll blandningen över de sköljda gurkorna och blanda väl, se till att alla gurkor är jämnt täckta.
  6. Strö över sesamfrön för extra crunch och dekorativ touch.
  7. Täck skålen med plastfolie och låt gurksalladen marinera i kylskåp i minst 1 timme för att smakerna ska sätta sig.
  8. Servera koreansk gurksallad som tillbehör till dina favoriträtter från det koreanska köket!
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Tips:

  • Variera gärna smaken genom att tillsätta andra kryddor eller grönsaker.
  • Om du gillar extra stark smak, tillsätt mer chiliflakes eller hackad chili.
  • Salladen kan förvaras i kylskåp i upp till tre dagar.
Kanelsnurror
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up