Daimcheesecake
Recept: Daimcheesecake
Ingredienser:
- 200g digestivekex
- 100g smör
- 600g färskost, t.ex. Philadelphia
- 200g socker
- 3 ägg
- 200g daim, hackad
- 200ml grädde
Gör så här:
- Krossa digestivekexen i en plastpåse med en kavel eller matberedare.
- Smält smöret och blanda det med de krossade kexen.
- Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar kant.
- Vispa färskosten och sockret i en skål tills det blir jämnt och krämigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl mellan varje tillsättning.
- Vänd i den hackade daimen och grädden i smeten.
- Häll smeten över kexbotten i formen.
- Grädda cheesecaken i förvärmd ugn på 150°C i cirka 60 minuter.
- Låt svalna helt och förvaras sedan i kylskåp i minst 4 timmar innan servering.