Plommonsaft

Table
  1. Recept: Plommonsaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept: Plommonsaft

Ingredienser:

  • 1 kg mogna plommon
  • 1 liter vatten
  • 200 g socker

Gör så här:

  1. Tvätta och kärna ur plommonen.
  2. Skär plommonen i mindre bitar.
  3. Koka upp vattnet i en stor kastrull.
  4. Lägg i de skurna plommonbitarna och låt det koka på medelvärme i ca 20 minuter.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  6. Mixa plommonblandningen i en blender eller använd en stavmixer tills du får en slät konsistens.
  7. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och tillsätt sockret.
  8. Koka upp saften igen och låt den koka i ytterligare 5 minuter under omrörning.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och låt saften svalna helt.
  10. Häll saften i steriliserade flaskor och förvara dem i kylskåp.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Servera din hemgjorda plommonsaft iskallt och njut av dess fruktiga smak!

Spenat och fetaostpaj med yoghurt och oregano
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.