Kantarellpaj

Table
  1. Recept: Kantarellpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Kantarellpaj

Ingredienser:

  • Kantareller - 500 gram
  • Smör - 50 gram
  • Lök - 1 st
  • Ägg - 2 st
  • Grädde - 2 dl
  • Ost - 100 gram
  • Salvia - en näve
  • Smördeg - 1 förpackning
  • Salt - efter smak
  • Peppar - efter smak
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör såhär:

  1. Steg 1: Förvärm ugnen till 200 grader.
  2. Steg 2: Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar.
  3. Steg 3: Hacka löken fint.
  4. Steg 4: Smält smöret i en stekpanna och stek kantareller och lök tills de mjuknar.
  5. Steg 5: Krydda med salt, peppar och salvia efter smak.
  6. Steg 6: Vispa ägg och grädde tillsammans i en skål.
  7. Steg 7: Klä en pajform med smördeg.
  8. Steg 8: Fördela kantareller och lök i pajformen.
  9. Steg 9: Häll över ägg- och gräddblandningen.
  10. Steg 10: Strö över riven ost.
  11. Steg 11: Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått fin färg.
You may also be interested in:  Lussebullar

Tips:

  • Servera kantarellpajen med en sallad och lingonsylt.
  • Du kan även använda andra svampsorter om du inte hittar kantareller.
Baked artichoke - varm kronärtsskocksdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up