Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar

Table
  1. Recept: Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g haricots verts
  • 250 g nudlar
  • 4 msk teriyakisås
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk olja
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Klassisk kyckling i currysås

Tillagning:

  1. Marinera kycklingfiléerna i teriyakisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar i minst 30 minuter.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj dem med kallt vatten.
  3. Stek kycklingfiléerna i olja tills de är genomstekta och har fått fin färg.
  4. Ångkoka haricots verts i cirka 3-4 minuter tills de är knapriga men samtidigt mjuka.
  5. Stek nudlarna i en wokpanna med olja i några minuter tills de är genomvarma.
  6. Lägg de ångkokta haricots vertsen i wokpannan med nudlarna och blanda väl.
  7. Servera kycklingen tillsammans med nudlar och haricots verts. Strö över sesamfrön som topping.
You may also be interested in:  Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad

Bon appétit!

Pasta med kalkonbacon och broccoli
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up