Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
Recept: Kyckling i teriyakisås med haricots verts och nudlar
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 200 g haricots verts
- 250 g nudlar
- 4 msk teriyakisås
- 2 tsk sesamfrön
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk ingefära, riven
- 2 msk olja
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
- Marinera kycklingfiléerna i teriyakisås, vitlök, ingefära, salt och svartpeppar i minst 30 minuter.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och skölj dem med kallt vatten.
- Stek kycklingfiléerna i olja tills de är genomstekta och har fått fin färg.
- Ångkoka haricots verts i cirka 3-4 minuter tills de är knapriga men samtidigt mjuka.
- Stek nudlarna i en wokpanna med olja i några minuter tills de är genomvarma.
- Lägg de ångkokta haricots vertsen i wokpannan med nudlarna och blanda väl.
- Servera kycklingen tillsammans med nudlar och haricots verts. Strö över sesamfrön som topping.
Bon appétit!