Five spice

Table
  1. Recept: Five Spice
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Five Spice

Ingredienser:

  • 2 teskedar kummin
  • 2 teskedar korianderfrön
  • 2 teskedar fänkålsfrön
  • 2 teskedar stjärnanis
  • 1 tesked malen kanel

Gör så här:

  1. Steg 1: Rosta kummin, korianderfrön, fänkålsfrön och stjärnanis i en torr panna på medelhög värme tills de blir doftande. Rör om kontinuerligt för att undvika att de bränns.
  2. Steg 2: Låt kryddorna svalna och mala dem sedan till ett fint pulver, antingen med hjälp av en kryddkvarn eller genom att mortla dem.
  3. Steg 3: Blanda i den malda kanelen och rör om ordentligt så att alla ingredienser är väl blandade.
  4. Steg 4: Förvara five spice-blandningen i en tättslutande burk eller glasbehållare på en sval och mörk plats.
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Five spice är en kryddblandning som används i många asiatiska rätter. Den ger en härlig smak med tydliga toner av kummin, koriander, fänkål, stjärnanis och kanel. Användningen av five spice kan variera beroende på receptet, men det ger vanligtvis en rik och aromatisk smak till kött, kyckling, soppor och såser.

Hel grillad lammstek
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up