Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad

Table
  1. Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Champinjonsallad:
    4. Gör så här:

Mustig kycklinggryta med oliver och champinjonsallad

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 burk gröna oliver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
You may also be interested in:  Mörkt filmjölksbröd

Gör så här:

  1. Steg 1: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Steg 2: Hacka lök och vitlök.
  3. Steg 3: Skiva champinjonerna.
  4. Steg 4: Hetta upp olivolja i en stor gryta och stek kycklingbitarna tills de får färg. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  5. Steg 5: Tillsätt lök, vitlök och champinjoner i grytan och stek i några minuter tills de mjuknar.
  6. Steg 6: Lägg tillbaka kycklingen i grytan och tillsätt krossade tomater, oliver, paprikapulver, torkad timjan, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  7. Steg 7: Låt kycklinggrytan koka under lock på låg värme i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och smakerna har blandats väl.
  8. Steg 8: Strö över färsk persilja innan servering.

You may also be interested in:  Stekt inlagd strömming

Champinjonsallad:

  • 200 g champinjoner
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1 dl färsk persilja

Gör så här:

  1. Steg 1: Skiva champinjonerna och hacka rödlöken.
  2. Steg 2: Blanda citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Steg 3: Tillsätt champinjoner, rödlök och persilja i skålen och blanda väl.
  4. Steg 4: Låt salladen stå i kylen i minst 30 minuter innan servering för att smakerna ska kombineras.

Rårakor utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up