Mörkt filmjölksbröd

Table
  1. Recept: Mörkt Filmjölksbröd
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Mörkt Filmjölksbröd

Ingredienser:

  • 5 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Gör såhär:

  1. Upplös jästen i lite varm filmjölk.
  2. Tillsätt resten av filmjölken, saltet och sirapen. Blanda väl.
  3. Tillsätt rågmjölet och vetemjölet gradvis tills degen blir smidig och elastisk.
  4. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Forma degen till ett bröd och lägg det i en smord brödform.
  7. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 minuter.
  8. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter.
  9. Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips:

För att göra brödet extra smakrikt kan du tillsätta russin, solrosfrön eller linfrön i degen. Servera med smör och ost, eller varför inte som grund till en smörgås?

Vitlöksstekta vannameiräkor med nudelsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up