Kalljästa frallor

Table
  1. Recept: Kalljästa frallor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kalljästa frallor

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 10g jäst
  • 10g salt
  • 4dl vatten (kallt)
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, jäst och salt i en stor skål.
  2. Häll i det kalla vattnet och rör om tills degen börjar att ta form.
  3. Knåda degen på en lätt mjölad yta i cirka 5 minuter tills den är smidig och elastisk.
  4. Forma degen till en boll och lägg tillbaka den i skålen.
  5. Täck skålen med plastfolie eller ett lock och ställ in den i kylskåpet över natten.
  6. Tag ut degen och dela den i mindre bitar för att forma frallor.
  7. Placera frallorna på en bakplåtspapperklädd plåt och täck med en ren kökshandduk.
  8. Låt frallorna jäsa i rumstemperatur i cirka 1-2 timmar, tills de har dubblat i storlek.
  9. Värm ugnen till 225°C.
  10. Grädda frallorna i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
  11. Ta ut frallorna och låt dem svalna på en gallerställning.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Servera frallorna nybakade med smör och ost, eller använd dem som ett läckert tillbehör till soppor och sallader.

Laxfyllda spättarullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up