Äppelsaft

Table
  1. Recept på Äppelsaft
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Äppelsaft

Ingredienser:

  • 10 äpplen
  • 1 liter vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 dl socker

Gör så här:

  1. Skrubba äpplena noga och skär dem i mindre bitar, inklusive kärnhusen.
  2. Koka äppelbitarna tillsammans med vatten och kanelstång i en kastrull i cirka 30 minuter, eller tills äpplena är mjuka.
  3. Häll blandningen genom en finmaskig sil för att separera saften från äppelresterna.
  4. Tillsätt socker i saften och rör om tills det har löst sig helt.
  5. Häll äppelsaften i väl rengjorda glasflaskor eller burkar och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Äppelkräm

Njut av din hemlagade äppelsaft som den är, eller servera den kyld med is

Kristyr utan ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up