Saffransdoftande fiskgryta
Saffransdoftande fiskgryta
Ingredienser:
- 500 g fiskfiléer, t.ex. lax eller torsk
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk olivolja
- 1 liter fiskbuljong
- 1 dl vitt vin
- 1 g saffran
- 400 g passerade tomater
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 tsk torkad timjan
- Salt och peppar efter smak
- Färsk persilja för garnering
Gör så här:
- Skär fiskfiléerna i mindre bitar.
- I en stor gryta, hetta upp olivoljan och fräs lök och vitlök i några minuter tills det blir mjukt.
- Tillsätt saffran och fiskbuljong och låt det koka upp.
- Tillsätt vin, passerade tomater, paprika och timjan.
- Låt grytan sjuda i cirka 10 minuter under lock.
- Lägg i fiskbitarna och sjud i ytterligare 5-7 minuter tills fisken är genomkokt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera grytan varm, garnerad med färsk persilja.
Fiskgrytan kan serveras med nykokt ris eller crusty bröd.