Saffransdoftande fiskgryta

Table
  1. Saffransdoftande fiskgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Saffransdoftande fiskgryta

Ingredienser:

  • 500 g fiskfiléer, t.ex. lax eller torsk
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1 g saffran
  • 400 g passerade tomater
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja för garnering

You may also be interested in:  Pad Thai

Gör så här:

  1. Skär fiskfiléerna i mindre bitar.
  2. I en stor gryta, hetta upp olivoljan och fräs lök och vitlök i några minuter tills det blir mjukt.
  3. Tillsätt saffran och fiskbuljong och låt det koka upp.
  4. Tillsätt vin, passerade tomater, paprika och timjan.
  5. Låt grytan sjuda i cirka 10 minuter under lock.
  6. Lägg i fiskbitarna och sjud i ytterligare 5-7 minuter tills fisken är genomkokt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan varm, garnerad med färsk persilja.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Fiskgrytan kan serveras med nykokt ris eller crusty bröd.

Rårörd blåbärssaft
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up