Zucchinikaka

Table
  1. Zucchinikaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Zucchinikaka

Ingredienser:

  • Zucchini - 2 medelstora, riven
  • Socker - 1 1/2 koppar
  • Vegetabilisk olja - 1/2 kopp
  • Vaniljextrakt - 2 teskedar
  • Vetemjöl - 2 koppar
  • Kakaopulver - 1/2 kopp
  • Bakpulver - 1 tesked
  • Salt - 1/2 tesked
  • Valnötter - 1 kopp, hackade
  • Chokladbitar - 1/2 kopp
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 180°C och smörj en bakform.
  2. I en stor skål, blanda ihop riven zucchini, socker, olja och vaniljextrakt.
  3. I en separat skål, blanda ihop vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt.
  4. Tillsätt den torra blandningen i zucchiniblandningen och rör om tills allt är väl kombinerat.
  5. Rör i hackade valnötter och chokladbitar.
  6. Häll smeten i den förberedda bakformen och jämna till ytan.
  7. Grädda i ugnen i cirka 45-50 minuter, eller tills en tandpetare kommer ut ren när den sätts i mitten av kakan.
  8. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låter den svalna helt på ett galler.
  9. Servera och njut av din härliga zucchinikaka!
Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up