Lök- och tomatpaj

Table
  1. Lök- och tomatpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lök- och tomatpaj

Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 2 gula lökar, skivade
  • 2 röda lökar, skivade
  • 2 tomater, skivade
  • 200 g mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 ml mjölk
  • 3 ägg

You may also be interested in:  Kolakakor

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt de skivade lökarna och stek tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg i de skivade tomaterna och stek i ytterligare några minuter.
  4. I en separat skål, blanda mjöl, salt och bakpulver.
  5. Tillsätt mjölk och ägg till mjölblandningen och vispa ihop till en slät smet.
  6. Häll lök- och tomatblandningen i en pajform.
  7. Häll smeten över grönsakerna och se till att fördela det jämnt.
  8. Grädda pajen i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
Bakade ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up