Lök- och tomatpaj
Lök- och tomatpaj
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2 gula lökar, skivade
- 2 röda lökar, skivade
- 2 tomater, skivade
- 200 g mjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 150 ml mjölk
- 3 ägg
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt de skivade lökarna och stek tills de är mjuka och genomskinliga.
- Lägg i de skivade tomaterna och stek i ytterligare några minuter.
- I en separat skål, blanda mjöl, salt och bakpulver.
- Tillsätt mjölk och ägg till mjölblandningen och vispa ihop till en slät smet.
- Häll lök- och tomatblandningen i en pajform.
- Häll smeten över grönsakerna och se till att fördela det jämnt.
- Grädda pajen i ugnen på 180°C i cirka 30-35 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.