Godisremmar med bär

Table
  1. Godisremmar med bär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Godisremmar med bär

Ingredienser:

  • 500 g färska bär (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon)
  • 200 g socker
  • 100 ml vatten

Gör så här:

  1. Tvätta och rensa bären noggrant.
  2. I en kastrull, blanda socker och vatten och låt det koka upp på medelhög värme tills sockret har lösts upp helt.
  3. Tillsätt bären i sockerlagen och reducera värmen till låg. Låt blandningen småkoka i cirka 10-15 minuter tills bären är mjuka och saften har tjocknat något.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt bärblandningen svalna något.
  5. Placera ett bakplåtspapper på en plåt eller bricka.
  6. Häll bärblandningen jämnt över bakplåtspappret och använd en slickepott för att jämna ut det till en jämn rektangel.
  7. Låt godisremmen svalna helt och stelna i rumstemperatur.
  8. När godisremmen är helt stelnad, skär den i remsor med en vass kniv.
  9. Servera och njut av de utsökta godisremmarna med bär!

OBS: Förvaras i en lufttät behållare i kylskåp, och kan hålla sig upp till en vecka.

Dumlepannacotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up