Apelsincurd

Table
  1. Apelsincurd
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Användning

Apelsincurd

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 100 g smör

Tillagning

  1. Skala apelsinerna och riv skalet fint. Pressa saften ur apelsinerna.
  2. I en kastrull, vispa ägg och socker tills det blir luftigt och ljusgult.
  3. Tillsätt apelsinsaft, rivet skal och smör i ägg- och sockerblandningen.
  4. Placera kastrullen på medelhög värme och rör om konstant tills smöret smälter och blandningen tjocknar. Det tar cirka 10 minuter. Se till att inte koka upp blandningen.
  5. Häll curden i en ren burk och låt den svalna helt i rumstemperatur.
  6. Förvara apelsincurden i kylskåpet och den håller sig fräsch i cirka 1 vecka.

Användning

You may also be interested in:  Marängtårta med bär

Apelsincurd kan användas som fyllning eller topping på dessert, cupcakes, muffins och pannkakor. Det kan också spridas på rostat bröd eller användas som fyllning i pajer och kakor.

Nyttigare rabarberpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up