Lussebullar med kvarg

Table
  1. Recept på Lussebullar med kvarg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept på Lussebullar med kvarg

Ingredienser:

  • 500 g vetemjöl
  • 150 g smör
  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk saffran
  • 200 g kvarg (grekisk yoghurt kan också användas)

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen.
  3. Rör om tills jästen har löst sig helt.
  4. Tillsätt socker, ägg, salt, saffran och kvarg.
  5. Rör om väl.
  6. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen väl.
  7. Tillsätt smöret i små bitar och knåda degen tills den är smidig.
  8. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 45 minuter, eller tills den har dubblats i storlek.
  9. Sätt ugnen på 225°C.
  10. Dela degen i bitar och rulla dem till små bollar.
  11. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och dekorera med russin om så önskas.
  13. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills bullarna fått en fin gyllene färg.
  14. Låt bullarna svalna på galler innan servering.

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips:

För extra smak och konsistens kan du tillsätta rivet skal av en apelsin eller mandelmassa i degen.

Vegansk risgrynsgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up