Kyckling i grön curry med ris
Recept: Kyckling i grön curry med ris
Ingredienser:
- 400g kycklingfilé
- 2 msk olja
- 2 msk grön currypasta
- 1 burk kokosmjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st röd paprika
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- Färsk koriander för garnering
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- 1. Skär kycklingfilén i bitar och krydda med salt och peppar.
- 2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok.
- 3. Tillsätt currypastan och låt den fräsa i ca 1 minut.
- 4. Tillsätt kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta.
- 5. Hacka lök och paprika och tillsätt dem i pannan.
- 6. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om väl.
- 7. Smula ner buljongtärningen och häll i kokosmjölken.
- 8. Låt curryn puttra i ca 10 minuter, eller tills kycklingen är mör och smakerna har blandats väl.
- 9. Servera kycklingcurryn med nykokt ris och toppa med färsk koriander.