Köttfondue med mustig buljong

Table
  1. Köttfondue med mustig buljong
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Köttfondue med mustig buljong

Ingredienser:

  • 500 g nötkött (t.ex. filé)
  • 1 liter köttbuljong
  • 2 morötter, skivade
  • 1 purjolök, skivad
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • Salta och peppra efter smak
  • Servering: Diverse såser, dipp och Bröd

You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tillagning:

  1. Skär köttet i tunna skivor eller tärningar.
  2. I en stor kastrull eller fonduegryta, tillsätt köttbuljong, morötter, purjolök och vitlök.
  3. Låt buljongen koka upp och smaksätt den med timjan, rosmarin, salt och peppar.
  4. Placera fonduegrytan på ett bord och tänd en fonduebrännare under den för att hålla buljongen varm.
  5. Doppa köttet i den kokande buljongen och låt det koka i några minuter tills det är tillagat enligt önskad doneness.
  6. Ta upp köttet och servera det tillsammans med olika såser, dipp och bröd.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: Du kan också lägga till andra ingredienser som grönsaker, champinjoner eller räkor i buljongen för att variera smaken av din köttfondue.

Sötsur sås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up