Potatiskroketter

Table
  1. Recept: Potatiskroketter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Potatiskroketter

Ingredienser:

  • 500 g potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 dl ströbröd
  • Olja för stekning

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk och lätt att mosa.
  2. Mosa potatisen och tillsätt smör, mjölk, salt och vitpeppar. Blanda ordentligt.
  3. Forma potatismassan till små kroketter eller andra valfria former.
  4. Doppa varje krokett i uppvispat ägg och rulla dem sedan i ströbröd.
  5. Värm olja i en stekpanna och stek kroketterna på medelhög värme. Vänd dem några gånger för att få en jämn gyllenbrun yta.
  6. Ta upp kroketterna och låt dem rinna av på hushållspapper för att bli av med överflödig olja.
  7. Servera potatiskroketterna varma som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller sallad.
Polkabräck
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up