Hemgjord pasta

Table
  1. Recept: Hemgjord Pasta
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Hemgjord Pasta

Ingredienser:

  • 300 gram durumvetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tesked salt
  • Vatten (vid behov)

Tillagning:

  1. I en stor skål blanda durumvetemjölet och saltet.
  2. Gör en liten grop i mittet av mjölet och knäck i äggen.
  3. Börja blanda äggen med mjölet, gärna med en gaffel eller med handen. Arbeta degen tills den blir väl blandad.
  4. Om degen är för torr, tillsätt lite vatten, en tesked åt gången, tills den blir jämn och elastisk.
  5. Placera degen på en lätt mjölad yta och knåda den i cirka 10 minuter, eller tills den blir mjuk och smidig.
  6. Låt degen vila täckt i 30 minuter.
  7. Delar upp degen i mindre bitar och kavla ut varje bit till en tunn rektangel med en pasta maskin, eller för hand med en vältkavel.
  8. Skär den utkavlade pastan i önskad form, till exempel fettuccine eller tagliatelle.
  9. Koka pastan i saltat vatten i cirka 3-5 minuter, eller tills den är al dente och har en skön tuggmotstånd.
  10. Servera direkt med din favoritsås eller lägg den åt sidan för att använda senare.
You may also be interested in:  Stuvade makaroner

Obs: Var noga med att mjöla ordentligt när du arbetar med pastadegen för att undvika att den fastnar.

Nudelsallad med räkor och koriander
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up