Chokladkola

Table
  1. Recept: Chokladkola
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Chokladkola

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

Gör såhär:

  1. Smält chokladen och smöret tillsammans i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugnen.
  2. Rör in den kondenserade mjölken till en jämn smet.
  3. Tillsätt vaniljextrakt och en nypa salt. Blanda väl.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd form och låt den svalna i rumstemperatur i cirka 3-4 timmar, eller tills den har stelnat.
  5. Skär den stelnade chokladkolan i fyrkanter eller rektanglar och servera.
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Variera gärna receptet genom att tillsätta hackade nötter eller torkad frukt i chokladkolan för extra smak.

Nutellatårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.