Rotfruktslasagne

Table
  1. Rotfruktslasagne
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Rotfruktslasagne

Ingredienser:

  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor potatis
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 100 g riven ost
  • Lasagneplattor
  • Olja
  • Smör
  • Kryddor efter smak: t.ex. salt, peppar, oregano
You may also be interested in:  Örtmarinerad kycklinglårfilé

Tillagning:

  1. Skala och skär rotfrukterna, löken och vitlöken i tunna skivor.
  2. Stek lök och vitlök i olja och smör tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt rotfrukterna och stek dem tills de är lite mjuka.
  4. Tillsätt krossade tomater och kryddor efter smak. Låt det puttra i 5-10 minuter.
  5. Värm upp mjölken i en kastrull och tillsätt hälften av osten. Rör om tills osten har smält.
  6. Ta bort från värmen och låt det svalna något.
  7. Varva lasagneplattor, rotfruktsblandningen och ostblandningen i en ugnssäker form.
  8. Avsluta med ett lager ostblandning på toppen.
  9. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter, eller tills lasagnen är gyllenbrun och bubblande.
  10. Låt lasagnen vila i några minuter innan servering.
Vegetarisk korma
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up