Hallonsockerkaka

Table
  1. Recept: Hallonsockerkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hallonsockerkaka

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 250 g frysta hallon
  • Florsocker (till dekoration)
You may also be interested in:  Smoothie med banan frukt och bär

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Smält smöret och låt svalna.
  3. 3. Vispa socker och ägg pösigt i en stor bunke.
  4. 4. Blanda i mjöl och bakpulver. Rör om till en jämn smet.
  5. 5. Tillsätt smält smör och mjölk. Rör om väl.
  6. 6. Häll halva smeten i en smord och brödad form.
  7. 7. Strö de frysta hallonen över smeten i formen.
  8. 8. Fördela resten av smeten jämnt över hallonen.
  9. 9. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, tills kakan är genomgräddad och lätt gyllenbrun på ytan.
  10. 10. Låt svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
  11. 11. Pudra över lite florsocker innan servering.
Lakritspannacotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up