Portabello med spenat och mozzarella

Table
  1. Portabello med spenat och mozzarella
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Portabello med spenat och mozzarella

Ingredienser:

  • 4 portobellosvampar
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g mozzarellaost
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Rensa svamparna och ta bort foten. Skär bort den hårda delen och hacka foten fint.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och svamphack i cirka 5 minuter tills det är mjukt.
  4. Tillsätt spenaten och låt den sjuda tills den har mjuknat.
  5. Tillsätt torkad oregano samt salt och peppar efter smak.
  6. Skiva mozzarellaosten.
  7. Lägg svamparna i en ugnsfast form och fyll dem med spenatblandningen.
  8. Lägg en skiva mozzarella på varje svamp.
  9. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  10. Servera genast med en sallad eller annat tillbehör efter smak.

Rotselleripuré
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up