Portabello med spenat och mozzarella
Portabello med spenat och mozzarella
Ingredienser:
- 4 portobellosvampar
- 200 g färsk spenat
- 200 g mozzarellaost
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Rensa svamparna och ta bort foten. Skär bort den hårda delen och hacka foten fint.
- Finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och svamphack i cirka 5 minuter tills det är mjukt.
- Tillsätt spenaten och låt den sjuda tills den har mjuknat.
- Tillsätt torkad oregano samt salt och peppar efter smak.
- Skiva mozzarellaosten.
- Lägg svamparna i en ugnsfast form och fyll dem med spenatblandningen.
- Lägg en skiva mozzarella på varje svamp.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 10-15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
- Servera genast med en sallad eller annat tillbehör efter smak.