Zucchinifritters med fetaost

Table
  1. Recept: Zucchinifritters med fetaost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Zucchinifritters med fetaost

Ingredienser:

  • 2 zucchinis
  • 100g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Olivolja för stekning

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör så här:

  1. Riv zucchinis grovt och lägg dem i en sil eller durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Smula fetaosten och blanda den med de rivna zucchinisarna i en stor skål.
  3. Tillsätt pressad vitlök, ägg, mjöl, bakpulver och salt till skålen. Blanda väl tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Forma smeten till små fritters och stek dem i pannan i ca 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  6. Servera zucchinifrittersna med en sallad eller en god yoghurtsås.

Tips: För extra smak och crunch kan du lägga till hackade örter, som exempelvis persilja eller basilika, och strimlad lök i smeten innan stekning.

You may also be interested in:  Chili con carne

Varför inte prova att servera zucchinifrittersna med en frisk citronyoghurtsås? Blanda grekisk yoghurt med pressad citronsaft, riven citronskal, hackad dill och lite salt och peppar. Det blir en perfekt kombo med de smakrika zucchinifrittersna!

Parmesankräm 
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.