Kladdkaka med brynt smör

Table
  1. Recept: Kladdkaka med brynt smör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kladdkaka med brynt smör

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 2.5dl socker
  • 2 ägg
  • 1.5dl vetemjöl
  • 3/4dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull tills det blir brynt och får en lätt nötig doft. Akta så det inte bränns.
  2. Häll det brynta smöret över i en skål och låt svalna något.
  3. Vispa socker och ägg i en annan skål tills det blir luftigt och pösigt.
  4. Tillsätt det svalnade brynta smöret i äggsmeten och blanda väl.
  5. Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt över smeten och blanda försiktigt tills allt har blandats väl.
  6. Häll smeten i en smord och bröad kakform (ca 20 cm i diameter).
  7. Grädda i förvärmd ugn på 175°C i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
  8. Låt kakan svalna i formen och ställ sedan in i kylen i minst 2 timmar innan servering.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: Servera kladdkakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Pannacotta med hallongelé och vit choklad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up