Kladdkaka med brynt smör
Recept: Kladdkaka med brynt smör
Ingredienser:
- 200g smör
- 2.5dl socker
- 2 ägg
- 1.5dl vetemjöl
- 3/4dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull tills det blir brynt och får en lätt nötig doft. Akta så det inte bränns.
- Häll det brynta smöret över i en skål och låt svalna något.
- Vispa socker och ägg i en annan skål tills det blir luftigt och pösigt.
- Tillsätt det svalnade brynta smöret i äggsmeten och blanda väl.
- Sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt över smeten och blanda försiktigt tills allt har blandats väl.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform (ca 20 cm i diameter).
- Grädda i förvärmd ugn på 175°C i ca 15-20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
- Låt kakan svalna i formen och ställ sedan in i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Tips: Servera kladdkakan med en klick vispad grädde eller vaniljsås.