Glutenfri sockerkaka

Table
  1. Recept: Glutenfri Sockerkaka
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Glutenfri Sockerkaka

Ingredienser

  • 250 g glutenfritt mjöl
  • 200 g socker
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör såhär

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en sockerkaksform.
  2. 2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  3. 3. Smält smöret och låt det svalna något.
  4. 4. Tillsätt äggen i skålen med mjölblandningen och rör om väl.
  5. 5. Tillsätt det smälta smöret och mjölken till ägg- och mjölblandningen. Rör om tills smeten är jämn.
  6. 6. Häll smeten i den smörade sockerkaksformen.
  7. 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr när den sticks i kakan.
  8. 8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på ett fat.
  9. 9. Servera och njut av den härliga, glutenfria sockerkakan!

Tips

You may also be interested in:  Klassisk pizzasallad

Serveringsförslag: Servera kakan med en klick vispad grädde och färska bär på toppen för en extra touch.

Gratinerad lax med potatismos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up