Japanska pannkakor

Table
  1. Recept på Japanska pannkakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Japanska pannkakor

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • smör till stekning

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt äggen och mjölken i skålen och vispa till en jämn smet.
  3. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smält en liten klick smör.
  4. Häll cirka 1/4 deciliter smet för varje pannkaka i stekpannan.
  5. Stek pannkakorna i cirka 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna och fluffiga.
  6. Servera de japanska pannkakorna med dina favorittillbehör som bär, sylt eller lönnsirap.
Halstrad röding med gräslökshollandaise
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up