Spaghetti med linsbolognese

Table
  1. Spaghetti med linsbolognese
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Spaghetti med linsbolognese

Ingredienser:

  • 250g spaghetti
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200g röda linser
  • 400g krossade tomater
  • 1 morot, fint riven
  • 1 selleristjälk, finhackad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja för stekning
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Gör såhär:

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt morot och selleri och stek i ytterligare några minuter.
  4. Tillsätt de röda lentils, krossade tomaterna, torkade örter, salt och peppar. Rör om väl och låt sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills lentils är helt mjuka och såsen har tjocknat.
  5. Servera linsbolognesen över den kokta spaghettin.
  6. Njut av din läckra spaghetti med linsbolognese!
Nävgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up