Korvgryta

Table
  1. Recept: Korvgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Korvgryta

Ingredienser:

  • 500g korv (valfri korvtyp)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, skivade
  • 1 paprika, tärnad
  • 400g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller matolja för stekning

You may also be interested in:  Chili con carne

Gör så här:

  1. Steg 1: Skär korven i skivor.
  2. Steg 2: Stek korvskivorna i smör eller matolja i en stor kastrull tills de får fin färg.
  3. Steg 3: Tillsätt hackad lök och finhackad vitlök i kastrullen och fräs tills löken mjuknar lite.
  4. Steg 4: Tillsätt skivade morötter och tärnad paprika i kastrullen. Fräs i några minuter tills grönsakerna börjar bli mjuka.
  5. Steg 5: Tillsätt krossade tomater, grädde, paprikapulver, timjan och oregano i kastrullen. Rör om och låt koka upp.
  6. Steg 6: Sänk värmen, täck kastrullen med lock och låt korvgrytan småputtra i cirka 15-20 minuter tills smakerna har blandats och grytan har tjocknat något.
  7. Steg 7: Smaka av med salt och peppar.
  8. Steg 8: Servera korvgrytan varm med ris, pasta eller potatismos.
Räksås till pasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up