Pljeskavica

Table
  1. Recept på Pljeskavica
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Pljeskavica

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 tesked svartpeppar
  • 1 tesked torkad oregano
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Gör så här:

  1. Blanda nötfärs, lök, vitlök, salt, paprikapulver, svartpeppar och oregano i en skål.
  2. Tillsätt ägget och ströbrödet till skålen och blanda väl tills ingredienserna är väl förenade.
  3. Forma pljeskavica-biffar med händerna. Se till att de är jämnt formade och inte för tjocka.
  4. Grilla biffarna på mediumvärme i cirka 5-7 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
  5. Servera pljeskavica med bröd, sallad och valfria tillbehör, som ajvar eller lökringar.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips: För extra smak kan du tillsätta finhackad persilja eller riven ost i färsblandningen.

Gratinerad kyckling med ris
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up