Jordgubbssylt

Table
  1. Recept: Jordgubbssylt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:
    4. Viktigt att tänka på:

Recept: Jordgubbssylt

Ingredienser:

  • 500 g färska jordgubbar
  • 300 g syltsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Gör så här:

  1. Tvätta och rensa jordgubbarna.
  2. Skär bort stjälkarna och dela jordgubbarna i mindre bitar.
  3. Lägg jordgubbarna i en kastrull och tillsätt syltsockret.
  4. Koka upp blandningen under omrörning och låt sjuda i cirka 10 minuter.
  5. Tillsätt citronsaft och rör om väl.
  6. Skumma av eventuellt skum från ytan.
  7. Häll upp den varma jordgubbssylten i väl rengjorda och varma burkar.
  8. Stäng burkarna ordentligt och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Serveringstips:

Servera den hemmagjorda jordgubbssylten på nyrostat bröd, nybakta scones eller som ett tillbehör till pannkakor.

Viktigt att tänka på:

Förvara jordgubbssylten i kylskåp för längre hållbarhet. Använd rena och sterila glasburkar för att förhindra mögelbildning.

Rostade kastanjer
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up