Smördegspiroger med spenat och lök

Table
  1. Smördegspiroger med spenat och lök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser:

  • 400 g färsk spenat
  • 1 lök
  • 4 stora ark smördeg
  • 100 g fetaost
  • 2 ägg
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skölj spenaten och ta bort eventuella stjälkar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt spenaten och stek tills den sjunker ihop.
  5. Ta bort från värmen och låt svalna något.
  6. Tillsätt smulad fetaost till spenat- och lökblandningen och blanda väl.
  7. Knäck i ett ägg i blandningen och blanda igen.
  8. Krydda med salt och peppar efter smak.
  9. Skär varje smördeg i fyra kvadrater.
  10. Lägg en sked fyllning på varje smördegskvadrat.
  11. Vik diagonalt så att det bildas en triangel.
  12. Pressa kanterna runt om med en gaffel.
  13. Pensla spirogerna med ett uppvispat ägg.
  14. Grädda i förvärmd ugn på 200°C i ca 15-20 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga.
  15. Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips: Servera smördegspirogerna som en aptitretare, på en buffé eller som en lätt lunch tillsammans med en fräsch sallad.

Blåbärsbullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up