Stekt lax med dill- och citronsås
Recept: Stekt lax med dill- och citronsås
Ingredienser:
- 4 portionsbitar laxfilé
- 2 matskedar olivolja
- 1 tesked salt
- 1/2 tesked svartpeppar
- 1 tesked torkad dill
- 1 citron (saften)
Gör så här:
- 1. Börja med att tina laxfiléerna om de är frysta.
- 2. Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor.
- 3. Strö torkad dill över laxfiléerna.
- 4. Värm upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
- 5. Stek laxfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
- 6. Pressa citronsaften över laxen under stekningen eller direkt innan servering.
Dill- och citronsås:
Blanda följande ingredienser i en skål:
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 tesked färsk dill, finhackad
- 1 tesked citronskal, rivet
- En nypa salt och svartpeppar
Servera laxfilén med såsen och valfria tillbehör som kokt potatis eller sallad. Njut!