Stekt lax med dill- och citronsås

Table
  1. Recept: Stekt lax med dill- och citronsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Dill- och citronsås:

Recept: Stekt lax med dill- och citronsås

Ingredienser:

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
  • 1 tesked torkad dill
  • 1 citron (saften)

Gör så här:

  1. 1. Börja med att tina laxfiléerna om de är frysta.
  2. 2. Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor.
  3. 3. Strö torkad dill över laxfiléerna.
  4. 4. Värm upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. 5. Stek laxfiléerna i ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta.
  6. 6. Pressa citronsaften över laxen under stekningen eller direkt innan servering.

Dill- och citronsås:

Blanda följande ingredienser i en skål:

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tesked färsk dill, finhackad
  • 1 tesked citronskal, rivet
  • En nypa salt och svartpeppar
You may also be interested in:  Scones

Servera laxfilén med såsen och valfria tillbehör som kokt potatis eller sallad. Njut!

Panerad torsk med skolans fisksås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up