Nudelsoppa med kokos och grönt




Nudelsoppa med kokos och grönt

Table
  1. Nudelsoppa med kokos och grönt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Nudelsoppa med kokos och grönt

Ingredienser:

  • 200 g risnudlar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 700 ml grönsaksbuljong
  • 2 morötter, skivade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 broccolihuvud, i små buketter
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk limejuice
  • 1 tsk röd currypasta
  • Färsk koriander och limeklyftor för servering

Gör så här:

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och ställ åt sidan.
  2. I en stor kastrull, värm upp kokosmjölken och grönsaksbuljongen tillsammans. Tillsätt sedan morötter, paprika, broccoli, salladslökar, ingefära, sojasås, limejuice och röd currypasta.
  3. Låt soppan koka på medelhög värme i cirka 10-15 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  4. Tillsätt de kokta risnudlarna i soppan och låt de värmas upp i några minuter.
  5. Servera nudelsoppan i djupa tallrikar, garnera med färsk koriander och servera med limeklyftor vid sidan om.
You may also be interested in:  Fläskytterfilé i ugn

Tips:

Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.