Pot au feu

Table
  1. Recept: Pot au feu
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Pot au feu

Ingredienser:

  • 1,5 kg nötkött, exempelvis högrev
  • 2 lökar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 2 selleristjälkar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 knippe färska örter, exempelvis persilja, timjan och lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Skala lökarna, morötterna, palsternackorna och vitlöksklyftorna. Skär dem i grova bitar.
  2. Skölj purjolöken och selleristjälkarna noggrant, och skär dem i bitar.
  3. I en stor gryta, lägg köttet, grönsakerna, örterna, svartpepparkornen, vitpepparkornen och saltet.
  4. Häll i så mycket vatten att det täcker allt i grytan.
  5. Sätt på locket och låt koka upp på hög värme.
  6. Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 2-3 timmar, eller tills köttet är mört.
  7. Kontrollera smaken och tillsätt eventuellt mer salt och peppar efter behov.
  8. Servera Pot au feu rykande varmt med nybakt bröd.

Tips:

You may also be interested in:  Brunsås

För att addera mer smak kan du också lägga till andra grönsaker som du tycker om, som exempelvis färsk spenat eller kål.

Pot au feu är ännu godare dagen efter, så spara resterna och värm upp dem till lunch eller middag!

Ambrosiakaka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up