Pot au feu
Recept: Pot au feu
Ingredienser:
- 1,5 kg nötkött, exempelvis högrev
- 2 lökar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 purjolök
- 2 selleristjälkar
- 4 vitlöksklyftor
- 1 knippe färska örter, exempelvis persilja, timjan och lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 10 vitpepparkorn
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Skala lökarna, morötterna, palsternackorna och vitlöksklyftorna. Skär dem i grova bitar.
- Skölj purjolöken och selleristjälkarna noggrant, och skär dem i bitar.
- I en stor gryta, lägg köttet, grönsakerna, örterna, svartpepparkornen, vitpepparkornen och saltet.
- Häll i så mycket vatten att det täcker allt i grytan.
- Sätt på locket och låt koka upp på hög värme.
- Sänk sedan värmen och låt sjuda i cirka 2-3 timmar, eller tills köttet är mört.
- Kontrollera smaken och tillsätt eventuellt mer salt och peppar efter behov.
- Servera Pot au feu rykande varmt med nybakt bröd.
Tips:
För att addera mer smak kan du också lägga till andra grönsaker som du tycker om, som exempelvis färsk spenat eller kål.
Pot au feu är ännu godare dagen efter, så spara resterna och värm upp dem till lunch eller middag!