Vegansk knäck med mandel

Table
  1. Recept: Vegansk knäck med mandel
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Vegansk knäck med mandel

Ingredienser:

  • 200 g mandel
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Gör såhär:

  1. Hacka mandeln grovt.
  2. I en kastrull, blanda ihop sirap, socker, matlagningsgrädde och vaniljsocker.
  3. Sätt kastrullen på medelhög värme och rör om kontinuerligt tills smeten börjar tjockna.
  4. Tillsätt mandeln och fortsätt röra om i ungefär 5 minuter tills smeten är tjock och reagerar när du droppar den i kallt vatten (hård konsistens).
  5. Tag kastrullen av värmen och häll upp smeten i knäckformar eller på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Låt svalna helt innan servering.
Röd pesto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up