Kärstis garam masala
Recept: Kärstis garam masala
Ingredienser:
- 2 msk kumminfrön
- 2 msk korianderfrön
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk svartpepparkorn
- 1 tsk kryddnejlikor
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
Gör så här:
- Börja med att rosta kumminfrön, korianderfrön och fänkålsfrön i en torr stekpanna tills de börjar dofta gott. Var försiktig så att de inte bränns.
- Mortla eller mal de rostade fröna tillsammans med svartpepparkorn och kryddnejlikor tills det blir en fin kryddblandning.
- Tillsätt kanel, gurkmeja, paprikapulver och chiliflakes till kryddblandningen och blanda väl.
- Den färdiga garam masala-blendern kan förvaras i en tättslutande burk i upp till sex månader.