Gaeng liang pak ruam

Table
  1. Recept: Gaeng Liang Pak Ruam
    1. Ingredienser
    2. Tillagning

Recept: Gaeng Liang Pak Ruam

Ingredienser

  • 200 g böngroddar
  • 1 morot, skivad
  • 1 lök, hackad
  • 1 paprika, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk socker
  • Färsk koriander för dekoration

Tillagning

  1. Stek lök, vitlök och ingefära i en kastrull tills det blir mjukt.
  2. Tillsätt currypastan och stek i ytterligare en minut.
  3. Tillsätt kokosmjölk, fisksås och socker. Rör om väl.
  4. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt morot och paprika och låt koka i ytterligare 5 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  6. Tillsätt böngroddar och låt koka i ytterligare 2 minuter.
  7. Servera Gaeng Liang Pak Ruam varm och dekorera med färsk koriander.
You may also be interested in:  Hel kyckling med rosmarin- och citronsmör

Viktigt: Var noga med att kontrollera currypastans styrka. Justera mängden currypasta efter önskad hetta.

Stekt röding med äppelpytt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up