Gaeng liang pak ruam
Recept: Gaeng Liang Pak Ruam
Ingredienser
- 200 g böngroddar
- 1 morot, skivad
- 1 lök, hackad
- 1 paprika, skivad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 1 tsk socker
- Färsk koriander för dekoration
Tillagning
- Stek lök, vitlök och ingefära i en kastrull tills det blir mjukt.
- Tillsätt currypastan och stek i ytterligare en minut.
- Tillsätt kokosmjölk, fisksås och socker. Rör om väl.
- Låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
- Tillsätt morot och paprika och låt koka i ytterligare 5 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Tillsätt böngroddar och låt koka i ytterligare 2 minuter.
- Servera Gaeng Liang Pak Ruam varm och dekorera med färsk koriander.
Viktigt: Var noga med att kontrollera currypastans styrka. Justera mängden currypasta efter önskad hetta.