Svartvinbärssaft

Table
  1. Svartvinbärssaft - en hälsosam och läcker dryck
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Svartvinbärssaft - en hälsosam och läcker dryck

Ingredienser:

  • Svartvinbär - 500g
  • Vatten - 1 liter
  • Socker - 250g

Tillagning:

  1. Tvätta svartvinbären noggrant.
  2. Placera svartvinbären i en stor kastrull och häll över vattnet.
  3. Koka upp blandningen och låt den sedan sjuda på medelvärme i cirka 15 minuter.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt saften svalna en stund.
  5. Placera en sil eller silduk ovanpå en annan kastrull eller skål.
  6. Häll försiktigt saften genom silen för att separera saften från bären och fruktköttet. Pressa sedan bären i silen för att få ut så mycket saft som möjligt.
  7. Häll tillbaka saften i kastrullen och tillsätt sockret. Rör om tills sockret löses upp helt.
  8. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och koka upp saften igen.
  9. Ta bort kastrullen från värmen och låt saften svalna helt.
  10. Häll den färdiga svartvinbärssaften i väl rengjorda flaskor eller burkar.
  11. Förvaras i kylskåp och serveras som en uppfriskande och nyttig dryck!
You may also be interested in:  Äppelchutney

Tips: Du kan också smaksätta svartvinbärssaften genom att tillsätta en liten mängd citronsaft eller mynta efter att saften har kokat upp. Det ger en extra god smak!

Paella med kyckling och räkor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up