Budapestrulle

Table
  1. Recept: Budapestrulle
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Budapestrulle

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • ev. färska bär att dekorera med

Gör så här:

  1. Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och luftigt.
  3. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i äggsmeten och blanda försiktigt.
  4. Häll den smälta chokladen i smeten och blanda väl.
  5. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Grädda i förvärmd ugn på 200 °C i ca 10-12 minuter.
  7. Låt bottnen svalna helt.
  8. Vispa grädden tillsammans med florsocker till fast konsistens.
  9. Bred ut grädden jämnt över chokladbotten.
  10. Rulla försiktigt ihop från långsidan till en rulle.
  11. Placera rullen på ett fat och dekorera gärna med färska bär.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Du kan också fylla Budapestrullen med sylt eller mosad frukt innan du rullar ihop den.

Gyllene morotssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up