Budapestrulle
Recept: Budapestrulle
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 4 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk florsocker
- ev. färska bär att dekorera med
Gör så här:
- Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
- I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir ljust och luftigt.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i äggsmeten och blanda försiktigt.
- Häll den smälta chokladen i smeten och blanda väl.
- Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapperklädd plåt.
- Grädda i förvärmd ugn på 200 °C i ca 10-12 minuter.
- Låt bottnen svalna helt.
- Vispa grädden tillsammans med florsocker till fast konsistens.
- Bred ut grädden jämnt över chokladbotten.
- Rulla försiktigt ihop från långsidan till en rulle.
- Placera rullen på ett fat och dekorera gärna med färska bär.
Tips: Du kan också fylla Budapestrullen med sylt eller mosad frukt innan du rullar ihop den.