Mango- och bananglass med kokosgrädde

Table
  1. Mango- och bananglass med kokosgrädde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Mango- och bananglass med kokosgrädde

Ingredienser:

  • Mango: 2 stycken, mogna
  • Banan: 2 stycken, mogna
  • Kokosgrädde: 1 burk
  • Honung: 2 matskedar
  • Limejuice: 1 matsked

Gör så här:

  1. Skala och skär mangon och bananen i bitar.
  2. Lägg frukten i en blender.
  3. Tillsätt kokosgrädde, honung och limejuice.
  4. Mixa tills smeten är slät och jämn.
  5. Häll smeten i en glassmaskin och kör enligt tillverkarens instruktioner. Om du inte har en glassmaskin kan du även hälla smeten i en form och ställa den i frysen. Rör om var 30:e minut för att få en jämn konsistens.
  6. Frys glassen i minst 4 timmar, eller tills den är genomfrusen.
  7. Ta ut glassen från frysen och låt den tina något innan servering.
  8. Servera Mango- och bananglassen med kokosgrädde i skålar eller glassstrutar.
  9. En extra touch kan vara att toppa med färska frukter eller strössel.
You may also be interested in:  Spansk tortilla

Detta recept ger ca 4 portioner av den läckra Mango- och bananglassen med kokosgrädde. Det är en enkel och förfriskande dessert som kommer att bli en favorit hos både stora och små!

Marängtårta med mjölkchokladtryffel hallongrädde och färska jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up